
Chilli sin carne dyniowe to wegańska wersja tradycyjnego meksykańskiego dania chilli con carne. Mocno aromatyczne, mocno sycące, idealne na chłodniejsze dni, chociaż nie tylko 🙂
W tym daniu nie możecie szczędzić przypraw! Ponadto, dłuższy czas gotowania, lub samo odstawienie na kilka godzin lub noc sprawi, że będzie ono jeszcze smaczniejsze.
Tutaj w wersji z puree z dyni, które rewelacyjnie zagęszcza i dodaje delikatnego dyniowego posmaku. Ponadto, puree z dyni świetnie nada się świeże, pasteryzowane lub mrożone.
Chilli sin carne możecie podawać z ryżem, jako dodatek do tortilli lub burito!
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Warzywa z tofu w sosie orzechowym satay
Orzechowy posmak i dodatek aromatycznych ziół świetnie przełamuje chrupiąca marchewka i warzywa z marynowanym tofu, pycha!
Seitan w sosie beszamelowym curry
Seitan to azjatycki zamiennik mięsa, składający się z czystego glutenu. Seitan w aromatycznym sosie beszamelowym curry to idealne danie dla …
Czerwona soczewica z pomidorami i papryką wędzoną
Chcąc wypróbować wędzoną paprykę przygotowałam ten dodatek do dań, po czym kompletnie się w nim zakochałam. Robiłam już nie raz …
Boczniaki po tajsku
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.