
Chleb z kaszy gryczanej to wegański i bezglutenowy wypiek na bazie niepalonej kaszy gryczanej, wody i oleju kokosowego. Bogaty w błonnik i minerały, dostarcza aż 490 kcal na porcję. Jego przygotowanie zajmuje 90 minut, ale większość czasu to pieczenie – sam proces jest prosty. Dzięki kaszy gryczanej wspiera pracę jelit i dostarcza wartościowego białka roślinnego. Idealny na zdrowe śniadanie lub kolację. Podawaj świeży, posmarowany awokado lub domowym dżemem dla pełni smaku.
🌅
Śniadania
🌾
Bezglutenowe
30 min
Przygotowanie
60 min
Gotowanie
90 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 4 porcji
10x
/5 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/5
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Ciasto bananowe
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
70 min
1
2527
J
Jadlonomia.com
Bananowe placuszki z rabarbarem
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
36 min
10
119
J
Jadlonomia.com
Naleśniki z karobowym musem i malinami
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
40 min
8
63
J
Jadlonomia.com
Racuchy z malinami
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
50 min
12
123
J
Jadlonomia.com