Chleb z mąki gryczanej

55 min
1 porcja
593 kcal
Chleb z mąki gryczanej
Pulchny chleb gryczany – wegański i bezglutenowy wypiek z mąki gryczanej, skrobi ziemniaczanej i siemienia lnianego. Przygotujesz go w zaledwie 15 minut, a piecze się 40 minut. Jedna porcja dostarcza 593 kcal, będąc bogatym źródłem błonnika wspierającego trawienie. Idealny na zdrowe śniadanie lub kanapki na wynos. Podawaj świeży, posypany pestkami dyni, z awokado lub domowymi przetworami dla dodatkowego smaku. Prosty przepis nawet dla początkujących!
🌅 Śniadania 🥪 Kanapki 🌾 Bezglutenowe 💰 Budżetowe 👶 Dla początkujących
15 min
Przygotowanie
40 min
Gotowanie
55 min
Łącznie

Zobacz pełny przepis

Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.

Przejdź do bloga

Ocena

Oceń ten przepis

Wartości odżywcze

Kalorie

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 1 porcji 10x
/9 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/9
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Chleb zmieniający życie
🌱 Wegańska

Chleb zmieniający życie

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

80 min
8
735
J
Jadlonomia.com
Idealne naleśniki bez jajek
🌱 Wegańska

Idealne naleśniki bez jajek

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

45 min
8
189
J
Jadlonomia.com
Ulubiona kanapka piknikowa
🌱 Wegańska

Ulubiona kanapka piknikowa

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

45 min
2
1071
J
Jadlonomia.com
Pasta bezjajeczna
🌱 Wegańska

Pasta bezjajeczna

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

30 min
1
567
J
Jadlonomia.com