
Pulchny chleb gryczany – wegański i bezglutenowy wypiek z mąki gryczanej, skrobi ziemniaczanej i siemienia lnianego. Przygotujesz go w zaledwie 15 minut, a piecze się 40 minut. Jedna porcja dostarcza 593 kcal, będąc bogatym źródłem błonnika wspierającego trawienie. Idealny na zdrowe śniadanie lub kanapki na wynos. Podawaj świeży, posypany pestkami dyni, z awokado lub domowymi przetworami dla dodatkowego smaku. Prosty przepis nawet dla początkujących!
15 min
Przygotowanie
40 min
Gotowanie
55 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 1 porcji
10x
/9 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/9
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Chleb zmieniający życie
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
80 min
8
735
J
Jadlonomia.com
Idealne naleśniki bez jajek
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
8
189
J
Jadlonomia.com
Ulubiona kanapka piknikowa
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
2
1071
J
Jadlonomia.com
Pasta bezjajeczna
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
30 min
1
567
J
Jadlonomia.com