Kanapki to moja ogromna miłość. Są dla mnie dobre na wszystkie pory dnia i nocy. Uwielbiam je wymyślać, robić i potem zjadać z namaszczeniem. A od momentu kiedy upiekłam ten chleb, moje kanapki nabrały zupełnie nowego wymiaru.
Przepis na Life Changing Bread opublikowała kilka miesięcy temu Sarah z mojego ukochanego bloga My New Roots. Zanim go upiekłam, musiałam kupić wszystkie niezbędne podyktowane przez Sarę nasiona i składniki, dlatego najpierw chwilę buszowałam w internecie, potem czekałam na kuriera, aż w końcu go upiekłam. No i zakochałam się, chleb był wspaniały – zwarty, sycący, pełen nasion, doskonały do tostów. Idealny.
Od razu zaczęłam go polecać różnym znajomym miłośnikom dobrego gotowania, ale wszyscy przestraszeni zwartością nasion Chia oraz nasion babki plesz…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Twarożek z tofu bananowo – czekoladowy
Kolejne szaleństwo z tofu na słodko, tym razem twarożek z tofu o smaku bananowo - czekoladowym. Przypomnę tylko, że produkt …
Pasta pomidorowa z soczewicą
Pasta pomidorowa z soczewicą, czyli szybki pomysł na pastę kanapkową, ze składników które zazwyczaj są domu. Świetnie smakuje na chlebie, …
Tofucznica ze szczypiorkiem
Tofucznica to danie dziecinnie proste w przygotowaniu, które zaskakuje delikatnością i możliwością dodatku wielu przypraw.
Chleb na zakwasie żytnim (wegański)
Chrupiąca skórka, oraz miękkie, często wypełnione nasionami i pestkami, wnętrze. Chleb na zakwasie żytnim nie jest wcale taki trudny w …