
Pyszny chlebek bananowy – wegetariańskie, bezglutenowe ciasto bez dodatku cukru, idealne na zdrową przekąskę. Przygotowane z mąki gryczanej, bananów i jajek, zachwyca naturalną słodyczą. Gotowe w zaledwie 15 minut aktywnego przygotowania (pieczenie 45 minut), dostarcza 285 kcal na porcję. Bogate w błonnik z mąk pełnoziarnistych, wspiera trawienie. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do porannej kawy lub podwieczorek. Podawaj z odrobiną masła orzechowego dla podkręcenia smaku.
15 min
Przygotowanie
45 min
Gotowanie
60 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 8 porcji
10x
/15 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/15
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Tradycyjny sernik waniliowy na kakaowym spodzie, z polewą czekoladową.
Są takie okazje w ciągu roku, gdy klasyczny, tradycyjny sernik waniliowy jest stałym punktem programu w naszym domu. Święta i …
110 min
8
273
E
Easyvege.pl
Tarta Babie Lato – wersja wegetariańska.
Oto tarta o smaku późnego lata! – na bajecznie kruchym, maślanym cieście, z waniliowym kremem i z soczystymi brzoskwiniami.
80 min
8
E
Easyvege.pl
Śniadaniowe drożdżówki z twarogiem, truskawkami i kruszonką
Oto szybkie, poranne drożdżówki z twarogiem oraz truskawkami, wypełnione nadzieniem po brzegi i hojnie posypane kruszonką!
65 min
6
227
E
Easyvege.pl
Poświąteczny pudding z makowca - przepis zero waste.
Ten wegetariański przepis na pudding z makowca zero waste jest pomysłem na pyszne wykorzystanie resztek poświątecznych ciast.
80 min
6
557
E
Easyvege.pl