
Pyszny wegański chlebek bananowy z jagodami – słodki deser pełen naturalnej słodyczy. Klasyczne ciasto z puree bananowym i masłem orzechowym, wzbogacone o soczyste jagody. Przygotowanie zajmuje tylko 20 minut, a pieczenie 60 minut – idealne na niedzielne popołudnie. Jedna porcja dostarcza 18,89g białka, wspierając mięśnie dzięki wartościom odżywczym bananów i orzechów. Świetnie smakuje na podwieczorek lub jako słodka przekąska. Podawaj ciepły, posypany cukrem pudrem lub polany syropem klonowym.
20 min
Przygotowanie
60 min
Gotowanie
80 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 4 porcji
10x
/10 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/10
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Czekoladowe ciasto z tahiną
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
1
3312
J
Jadlonomia.com
Ciasto bananowe
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
70 min
1
2527
J
Jadlonomia.com
Ekspresowe ciasto czekoladowe z bananami w mocno kawowej polewie
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
65 min
1
2741
J
Jadlonomia.com
Zamiast ptasiego mleczka, czyli czekoladowe trufle
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
40 min
15
71
J
Jadlonomia.com