Od bananowego chlebka zaczynali nawet najwięksi piekarze. Wystarczy mokre składniki połączyć z suchymi, krótko wymieszać i gotowe – nic nie może się nie udać.
Przygotowanie bananowego chlebka zajmuje niemal tyle samo czasu, ile zjedzenie kawałka gotowego ciasta. Dojrzałe banany należy krótko rozdrobnić blenderem, a następnie przy pomocy zwyczajnej łyżki połączyć w dużej misce z kilkoma innymi składnikami. A co najlepsze, nie potrzeba żadnych wymyślnych składników ani sprzętów: wystarczą dojrzałe banany, duża miska i dwie (nawet) lewe ręce.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Ryż na mleku kokosowym z mango i skórką limonki
Ryż na mleku kokosowym z mango i skórką limonki. Pyszne, pożywne śniadanie lub przekąska. Zasmakuje tym małym jak i tym …
Sernik z nerkowców z malinami na czekoladowo-orzechowym spodzie
Przedstawiam kolejne ciasto z cyklu bez mąki, bez cukru, bez nabiału, wegańskie i tym razem też paleo. Sernik z nerkowców …
trufle czekoladowo-kokosowe
Witaj grudniu! Jak wspaniale, że jesteś, bo już tęskniłam! A poważnie, to nie mogę uwierzyć, że to już! Przed chwilą …
domowe najlepsze: nutella (bez cukru, słodzików, samo zdrowie)
Jestem uzależniona od czekolady, mogłabym ją jeść na okrągło: na śniadanie w owsiance, na przekąskę w muffinach, dodawałam ją też …