Chlebek pita to świetny wybór dla osób, które chcą wsadzić coś do środka. Dzięki komorze powietrza, która się wytwarza podczas smażenia, jak i pieczenia (pieczenie jest nawet łatwiejszą opcją, żeby uzyskać dużą i ładną komorę), jesteśmy w stanie, po delikatnym nakrojeniu „bąbla”, nafaszerować chlebek pita warzywami, falafelem czy klopsikami.
Przepis na pitę nie należy do trudnych, ale na dole wpisu masz dokładnie pokazane jak ja to robiłem i co mi z tego wyszło. Jestem przekonany, że dla części z Was może to być miły i przydatny dodatek.
Ja zdecydowałem się na wykonanie chlebków pita z patelni, ponieważ… akurat miałem kiepski dostęp do piekarnika. Jeśli tylko chcesz, możesz zrobić je w piekarniku. Będzie to…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Twarożek z tofu bananowo – czekoladowy
Kolejne szaleństwo z tofu na słodko, tym razem twarożek z tofu o smaku bananowo - czekoladowym. Przypomnę tylko, że produkt …
Pasta pomidorowa z soczewicą
Pasta pomidorowa z soczewicą, czyli szybki pomysł na pastę kanapkową, ze składników które zazwyczaj są domu. Świetnie smakuje na chlebie, …
Tofucznica ze szczypiorkiem
Tofucznica to danie dziecinnie proste w przygotowaniu, które zaskakuje delikatnością i możliwością dodatku wielu przypraw.
Chleb na zakwasie żytnim (wegański)
Chrupiąca skórka, oraz miękkie, często wypełnione nasionami i pestkami, wnętrze. Chleb na zakwasie żytnim nie jest wcale taki trudny w …