Chlebki naan to jeden z tych przepisów, które raz wypróbowane, na stałe zagoszczą w Twojej kuchni. Puszyste, lekko chrupiące z zewnątrz, delikatnie ciągnące się w środku – to idealny dodatek do dań kuchni indyjskiej i nie tylko. Świetnie sprawdzają się jako alternatywa dla pieczywa, baza do domowych wrapów, a nawet jako przekąska podawana z ulubionymi sosami. Możesz je podać z hummusem, curry, pikantnym chutneyem albo po prostu z masłem czosnkowym, które dodaje im niesamowitego aromatu. Domowe chlebki naan smakują najlepiej zaraz po przygotowaniu, kiedy są jeszcze ciepłe i miękkie w środku.
Co więcej, chlebki naan z patelni to świetna opcja dla osób, które nie mają piekarnika lub nie chcą go włączać – cały proces smażenia trwa zaledwie kilka minut! Tradycyjnie naan wypieka się w …
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Sos serowy z ziemniaka, ale bez sera!
Wygląda jak sos serowy, smakuje jak sos serowy.. ale sera wcale tam nie ma! Sos serowy z ziemniaka jest naprawdę …
Moskole – góralskie placki z gotowanych ziemniaków (wegańskie)
Moskole to wegańskie placki z gotowanych ziemniaków. Z zewnątrz chrupiące, w środku miękkie, rewelacyjnie smakują z masłem czosnkowym!
Kotlety jaglane z soczewicą, wegańskie
Kotlety są delikatnie chrupiące i miękkie w środku. Są tak dobre, że prawie nie było czego smażyć gdy zaczęłam się …
Makaron ze szpinakiem wegański
Wegański makaron ze szpinakiem uwielbiam ze względu na swoją prostotę i często przygotowuję to danie pomimo, że jestem wegetarianką. Jest …