
Puszyste chlebki naan – wegańskie, bezglutenowe bułeczki z patelni, idealne do domowego curry. Przygotowane z mąki pszennej, mleka sojowego i mleczka kokosowego, nabierają delikatnego aromatu. Czas przygotowania to 100 minut (w tym wyrastanie ciasta), a każda porcja to 264 kcal. Dzięki mleku sojowemu dostarczają roślinnego białka. Świetne na obiad lub kolację jako dodatek do dań kuchni indyjskiej. Podawaj na ciepło, posmarowane wegańskim masłem lub z hummusem dla dodatkowego smaku.
90 min
Przygotowanie
10 min
Gotowanie
100 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 8 porcji
10x
/7 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/7
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Aromatyczny szpinak z prażonym kokosem
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
30 min
2
267
J
Jadlonomia.com
Falafel z sezamowym dipem z dyni
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
110 min
25
81
J
Jadlonomia.com
Ziemniaki faszerowane porami
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
95 min
4
170
J
Jadlonomia.com
Ziemniaki Hasselback
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
60 min
6
141
J
Jadlonomia.com