
Chłodnik z awokado i ogórka to orzeźwiająca, wegańska zupa bez gotowania, idealna na upalne dni. Przygotowana w zaledwie 5 minut z dojrzałego awokado, świeżego ogórka i soku z cytryny, dostarcza jedynie 155 kcal na porcję. Bogata w zdrowe tłuszcze i witaminę C, wspiera odporność i nawodnienie organizmu. Świetna jako lekka kolacja lub lunch w upalne popołudnie. Podawaj z listkami mięty i koperku dla dodatkowej świeżości – to danie bezglutenowe i surowe, pełne naturalnych smaków.
5 min
Przygotowanie
—
Gotowanie
5 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 2 porcji
10x
/9 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/9
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Gazpacho czy salmorejo? Chłodnik ulubiony
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
15 min
4
231
J
Jadlonomia.com
Paprykowe gazpacho z wędzoną papryką
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
15 min
4
201
J
Jadlonomia.com
Zupa krem z cukinii
Cukinia jest warzywem, które przez praktycznie cały rok można dostać w marketach, ale sezon na nią przypada w lecie. To …
30 min
4
220
P
Przepisydlazielonych.pl
Podcos lubelski z czosnkiem i ziołami
Co to jest podcos lubelski?-to jakby zielone kaszotto z ziołami i młodą kapustką. Wiosenne, proste i odżywcze jedzenie, które robi …
60 min
4
203
E
Easyvege.pl