Chutney z czerwonej cebuli i dzikich jeżyn - Wędrówki po kuchni

Chutney z czerwonej cebuli i dzikich jeżyn - Wędrówki po kuchni

Chutney (czatni) to gęsty, cudowny sos serwowany jako dodatek do różnych dań. Jego korzenie pochodzą prosto z Indii, kraju orientalnych smaków i pięknych krajobrazów. Na przestrzeni lat z Indii zawędrował do Wielkiej Brytanii. Brytyjczycy go pokochali! Później rozkochał w sobie innych mieszkańców naszego kontynentu i […]
Przejdź do przepisu

225

Przepisów
Sos teriyaki - Wędrówki po kuchni

Sos teriyaki - Wędrówki po kuchni

Dziś zabieram Was w kulinarną podróż do Japonii. Kuchnia ta …

Beszamel - Béchamel - Wędrówki po kuchni

Beszamel - Béchamel - Wędrówki po kuchni

Beszamel to klasyk kuchni francuskiej. Powstał pod koniec XVII wieku …

Domowy koncentrat pomidorowy - Wędrówki po kuchni

Domowy koncentrat pomidorowy - Wędrówki po kuchni

Domowy koncentrat pomidorowy ma mocno pomidorowy smak i gęstą konsystencję. …

Ketchup z cukinii - Wędrówki po kuchni

Ketchup z cukinii - Wędrówki po kuchni

Domowy ketchup z cukinii. Pełen dobrych składników, bez konserwantów, chemicznych …