Płatki owsiane są świetne: uniwersalne, tanie, zdrowe, pożywne i według mnie również pyszne! Dlatego dodaję je do praktycznie wszystkich wypieków. Zazwyczaj pełnią rolę drugoplanową, ale tym razem chciałam, żeby to one grały pierwsze skrzypce. I tak powstały ciasteczka owsiane z dodatkiem miodu, żurawiny oraz masła. I praktycznie niczego więcej.
Takie ciasteczka owsiane są proste w przygotowaniu i można je modyfikować na różne sposoby. Można dodać orzechów, innych owoców suszonych, skórki z pomarańczy i czekolady. Albo nawet oblać czekoladą. Ten ostatnio pomysł szczególnie do mnie przemawia. Czy są na świecie ludzie, którzy nie mają słabości do czekolady?
W smaku przypominają trochę ciasteczka digestive, ale oczywiście są lepsze chociażby z tego względu, że…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
chocolate chip cookies z płatków owsianych (prawie bez cukru, bez mąki)
Mam wrażenie, że przed chwilą pisałam, że jadę na wakacje, a już jestem z powrotem od kilku dni i do …
Ciasto marchewkowe
Przepyszne i wilgotne ciasto marchewkowe z delikatną nutą cynamonu, które otula jak ciepły koc w jesienny dzień.
Ciasto francuskie ze szpinakiem i karmelizowanymi gruszkami
Ciasto francuskie ze szpinakiem tym razem z dodatkiem karmelizowanych gruszek, które idealnie przełamują smak swoją słodyczą. Przepis ten robiłam jakiś …
Paluchy z ciasta francuskiego z tofu i serem
Paluchy z ciasta francuskiego z tofu i serem to szybki przepis idealny na imprezę i nie tylko. Śmiem twierdzić, że …