Świeże maliny uwielbiam. Jak tylko zaczyna się sezon, to śmigam na plac targowy lub najbliższy straganik i kupuję opakowanie za opakowaniem. To samo zresztą tyczy się jagód. Z malin najczęściej kręcę koktajle lub zajadam prosto z sitka, zaraz po umyciu. Zdarza mi się również od czasu do czasu zrobić z nich coś bardziej „kreatywnego” i „pracochłonnego” jak dzisiejsze ciasto drożdżowe z malinami.
Ja przygotowałem wersję niezbyt słodką, ponieważ uwielbiam kwaskowy smak malin. Jeśli Wy wolicie słodsze ciasta, to koniecznie dodajcie troszkę więcej cukru lub słodzika. Ciasto idealne do porannej, weekendowej kawki… lub w każdym innym momencie życia.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Ryż na mleku kokosowym z mango i skórką limonki
Ryż na mleku kokosowym z mango i skórką limonki. Pyszne, pożywne śniadanie lub przekąska. Zasmakuje tym małym jak i tym …
Sernik z nerkowców z malinami na czekoladowo-orzechowym spodzie
Przedstawiam kolejne ciasto z cyklu bez mąki, bez cukru, bez nabiału, wegańskie i tym razem też paleo. Sernik z nerkowców …
trufle czekoladowo-kokosowe
Witaj grudniu! Jak wspaniale, że jesteś, bo już tęskniłam! A poważnie, to nie mogę uwierzyć, że to już! Przed chwilą …
domowe najlepsze: nutella (bez cukru, słodzików, samo zdrowie)
Jestem uzależniona od czekolady, mogłabym ją jeść na okrągło: na śniadanie w owsiance, na przekąskę w muffinach, dodawałam ją też …