Ciasto drożdżowe z malinami

50 min
9 porcji
138 kcal
Ciasto drożdżowe z malinami
Puszyste wegańskie ciasto drożdżowe z malinami to słodki deser, który zachwyci miłośników owocowych wypieków. Przygotowane na mleku roślinnym i oleju kokosowym, z dodatkiem świeżych malin i wiórków kokosowych. Gotowe w zaledwie 50 minut, jedna porcja to tylko 138 kcal. Maliny dostarczają cennych antyoksydantów, wspierających odporność. Idealne na niedzielne popołudnie lub podwieczorek. Podawaj jeszcze ciepłe, posypane cukrem pudrem lub polane syropem klonowym dla dodatkowej słodyczy.
🍰 Desery 🤗 Comfort food 👶 Dla początkujących
30 min
Przygotowanie
20 min
Gotowanie
50 min
Łącznie

Zobacz pełny przepis

Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.

Przejdź do bloga

Ocena

Oceń ten przepis

Wartości odżywcze

Kalorie

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 9 porcji 10x
/9 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/9
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Czekoladowe ciasto z tahiną
🌱 Wegańska

Czekoladowe ciasto z tahiną

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

45 min
1
3312
J
Jadlonomia.com
Ciasto bananowe
🌱 Wegańska

Ciasto bananowe

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

70 min
1
2527
J
Jadlonomia.com
Ekspresowe ciasto czekoladowe z bananami w mocno kawowej polewie
🌱 Wegańska

Ekspresowe ciasto czekoladowe z bananami w mocno kawowej polewie

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

65 min
1
2741
J
Jadlonomia.com
Zamiast ptasiego mleczka, czyli czekoladowe trufle
🌱 Wegańska

Zamiast ptasiego mleczka, czyli czekoladowe trufle

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

40 min
15
71
J
Jadlonomia.com