Uwielbiam ciasta dyniowe. Za ich oranżowy kolor oraz za ich puszystość. Za to, że pasują do nich wszystkie dodatki i za każdym razem można doprawić je trochę inaczej. Ale przede wszystkim za to, że robi się je w 5 minut. Dosłownie.
Ciasta dyniowe to jedne z najprostszych ciast, zwłaszcza wśród tych wegańskich. Nie trzeba kombinować z zastępowaniem jajek, ponieważ dynia naturalnie skleja ciasto. Nie trzeba też obawiać się o zakalec, tak jak w przypadku ciast bananowych, bo ciasta dyniowe są lekkie i bardzo łatwo wyrastają. Właściwie niczym nie trzeba się martwić, wystarczy po prostu dokładnie wymieszać suche składniki, następnie blenderem zmiksować mokre ingrediencje na lśniącą, aksamitną emulsję, a na koniec wszystko połączyć. A jeśli do tego dorzuci się garść gorzkiej czekolady …
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Ryż na mleku kokosowym z mango i skórką limonki
Ryż na mleku kokosowym z mango i skórką limonki. Pyszne, pożywne śniadanie lub przekąska. Zasmakuje tym małym jak i tym …
Sernik z nerkowców z malinami na czekoladowo-orzechowym spodzie
Przedstawiam kolejne ciasto z cyklu bez mąki, bez cukru, bez nabiału, wegańskie i tym razem też paleo. Sernik z nerkowców …
trufle czekoladowo-kokosowe
Witaj grudniu! Jak wspaniale, że jesteś, bo już tęskniłam! A poważnie, to nie mogę uwierzyć, że to już! Przed chwilą …
domowe najlepsze: nutella (bez cukru, słodzików, samo zdrowie)
Jestem uzależniona od czekolady, mogłabym ją jeść na okrągło: na śniadanie w owsiance, na przekąskę w muffinach, dodawałam ją też …