
Puszyste ciasto jogurtowe z jabłkami – prosty wegański deser, który przygotujesz z podstawowych składników. Kluczowe smaki tworzą soczyste jabłka, aromatyczny cynamon i kremowy jogurt roślinny. Całość piecze się zaledwie 45 minut, a przygotowanie zajmuje tylko 15 minut! Porcja dostarcza 21,5g białka, a jabłka wspierają pracę jelit dzięki błonnikowi. Idealne na niedzielne popołudnie lub spotkanie z przyjaciółmi. Podawaj ciepłe z odrobiną syropu klonowego lub lodami kokosowymi dla jeszcze większej przyjemności.
15 min
Przygotowanie
45 min
Gotowanie
60 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 1 porcji
10x
/10 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/10
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Czekoladowe ciasto z tahiną
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
1
3312
J
Jadlonomia.com
Ciasto bananowe
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
70 min
1
2527
J
Jadlonomia.com
Ekspresowe ciasto czekoladowe z bananami w mocno kawowej polewie
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
65 min
1
2741
J
Jadlonomia.com
Zamiast ptasiego mleczka, czyli czekoladowe trufle
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
40 min
15
71
J
Jadlonomia.com