Ciasto marchewkowe bezglutenowe

75 min
4 porcje
237 kcal
Ciasto marchewkowe bezglutenowe
Pyszne ciasto marchewkowe – wegański i bezglutenowy deser na bazie mąki gryczanej i marchewki, wzbogacony orzechami włoskimi i rodzynkami. Przygotowanie zajmuje 30 minut, a pieczenie 45 minut – idealne na weekendowe wypieki. Jedna porcja to tylko 237 kcal, dostarczając cennego błonnika z marchwi i zdrowych tłuszczów z orzechów. Świetna alternatywa dla tradycyjnych ciast, wspierająca trawienie. Doskonałe na podwieczorek lub słodki akcent po obiedzie. Podawaj z odrobiną mleka roślinnego lub domowego musu jabłkowego.
🍰 Desery 🚫 Bez cukru 🌾 Bezglutenowe
30 min
Przygotowanie
45 min
Gotowanie
75 min
Łącznie

Zobacz pełny przepis

Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.

Przejdź do bloga

Ocena

Oceń ten przepis

Wartości odżywcze

Kalorie

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 4 porcji 10x
/12 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/12
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Czekoladowe ciasto z tahiną
🌱 Wegańska

Czekoladowe ciasto z tahiną

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

45 min
1
3312
J
Jadlonomia.com
Orzechowiec
🌱 Wegańska

Orzechowiec

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

70 min
1
7624
J
Jadlonomia.com
Ciasto Piña Colada
🌱 Wegańska

Ciasto Piña Colada

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

260 min
1
3744
J
Jadlonomia.com
Ciasto bananowe
🌱 Wegańska

Ciasto bananowe

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

70 min
1
2527
J
Jadlonomia.com