
Wegańskie ciasto na pierogi z mąki orkiszowej to bezglutenowa alternatywa dla tradycyjnego przepisu, przygotowana w zaledwie 13 minut. Kluczowe składniki to jasna mąka orkiszowa, woda i odrobina oleju, tworzące elastyczne i łatwe w formowaniu ciasto. Z tylko 43 kcal na porcję to niskokaloryczna baza dla ulubionych nadzień. Orkisz dostarcza cennego błonnika wspierającego trawienie. Idealne na domowy obiad z sezonowymi farszami – podawaj pierogi z podsmażoną cebulką i wegańską śmietaną dla pełni smaku.
10 min
Przygotowanie
3 min
Gotowanie
13 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 25 porcji
10x
/4 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/4
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Aromatyczny szpinak z prażonym kokosem
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
30 min
2
267
J
Jadlonomia.com
Falafel z sezamowym dipem z dyni
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
110 min
25
81
J
Jadlonomia.com
Ziemniaki faszerowane porami
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
95 min
4
170
J
Jadlonomia.com
Ziemniaki Hasselback
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
60 min
6
141
J
Jadlonomia.com