
Wegańskie ciasto na pierogi z mąki pełnoziarnistej to zdrowsza wersja klasycznego przepisu, bezglutenowa i bogata w błonnik. Przygotowane tylko z mąki, wody, oleju i soli, jest gotowe w zaledwie 19 minut (w tym 15 minut przygotowania). Niskokaloryczne (45 kcal/porcję), dostarcza cennego błonnika wspierającego trawienie. Idealne do meal prep – możesz zamrozić ciasto na później. Świetnie sprawdzi się na obiad z ulubionym farszem, np. z pieczarkami lub soczewicą. Podawaj z cebulką i odrobiną oleju.
15 min
Przygotowanie
4 min
Gotowanie
19 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 25 porcji
10x
/4 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/4
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Dal soczewicowy ze Sri Lanki
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
30 min
6
442
J
Jadlonomia.com
Sałatka z komosą ryżową
Dla mnie idealna sałatka, to tak, którą można się najeść, a zielenina jest tylko jej częścią dekoracyjną, a nie głównym …
35 min
4
870
P
Przepisydlazielonych.pl
CUDOWNE Kotlety sojowe z cukinią
Zastanawiasz się co ukręcić na obiad? Brakuje Ci pomysłu? Dzisiaj przychodzę z bardzo prostym, ale jednocześnie pysznym sposobem na kotlety …
50 min
2
480
P
Przepisydlazielonych.pl
Wegański kebab z tofu
Mas już dość objadania się niezdrowymi fastfoodami, ale lubisz ich smak i formę podania? Spróbuj zrobić sobie mojego ulubionego wegańskiego …
35 min
4
416
P
Przepisydlazielonych.pl