Moją wielką miłością są ciasta z kremem. Wszystkie karpatki, wuzetki, kremówki i tiramisu to właśnie to, co w ciastach lubię chyba najbardziej. Uwaga, nowy poprawiony po 8 latach przepis!
Dlatego kiedy mam upiec ciasto dla siebie, które z przyjemnością będę codziennie rano kroić na śniadanie, to na pewno będzie to bardzo wilgotne brownie albo ciasto pełne kremu. A jeżeli do tego akurat są święta, to oprócz kremu musi być w nim wszystko co lubię: ananas, wiórki kokosowe i dużo rumu.
P.S. Chyba nie muszę dodawać, że nikt kto spróbował tego ciasta, nie chciał uwierzyć, że jest wegańskie :)
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
trufle czekoladowo-kokosowe
Witaj grudniu! Jak wspaniale, że jesteś, bo już tęskniłam! A poważnie, to nie mogę uwierzyć, że to już! Przed chwilą …
WEGAŃSKA TARTA Z ORZECHAMI WŁOSKIMI I KARMELEM Z DAKTYLI
Kojarzycie bardzo popularne w Stanach Zjednoczonych ciasto PECAN PIE? To moja polska i oczywiście wegańska wersja tej niezwykle aromatyczne...
TOFURNIK Z JABŁKAMI I CYNAMONEM NA SPODZIE CIASTECZKOWYM
Wśród moich przepisów znajdziecie masę propozycji na wegańskie wersje sernika, w tym wiele typowo świątecznych. Jednak jak co roku przed …
WEGAŃSKIE MIĘKKIE PIERNICZKI Z LUKREM KRÓLEWSKIM
Nie ma Świąt bez pierniczków, wiadomo! Bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu, ciasto nie wymaga długiego leżakowania, a lukier chłodzenia …