
Wegańskie ciasto pomidorowe – nieoczywisty deser bezglutenowy z pyszną nutą cynamonu i imbiru. Kluczowe składniki to pomidory z puszki, banan i mąka bezglutenowa. Przygotowanie zajmie 30 minut, a pieczenie 50 minut. Jedna porcja (1/8 ciasta) to 447 kcal. Dzięki pomidorom dostarcza likopenu – silnego przeciwutleniacza. Idealne na popołudniową przekąskę lub oryginalny podwieczorek. Podawaj z odrobiną cukru pudru lub bitą śmietaną roślinną dla podkreślenia smaku. Zaskakujące połączenie, które pokochają fani roślinnych słodkości!
30 min
Przygotowanie
50 min
Gotowanie
80 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 8 porcji
10x
/11 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/11
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Czekoladowe ciasto z tahiną
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
1
3312
J
Jadlonomia.com
Ciasto bananowe
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
70 min
1
2527
J
Jadlonomia.com
Ekspresowe ciasto czekoladowe z bananami w mocno kawowej polewie
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
65 min
1
2741
J
Jadlonomia.com
Zamiast ptasiego mleczka, czyli czekoladowe trufle
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
40 min
15
71
J
Jadlonomia.com