Koniec lata i początek jesieni, to sezon i wysyp nie tylko dyni, ale również fig. Te małe owoce są dostępne w przystępnych cenach właśnie w tym okresie, praktycznie w każdym supermarkecie. Dzisiejsze ciasto figowe, to połączenie tradycyjnego ucieranego ciasta z egzotycznymi jak na nasz klimat owocami.
Puszyste, wilgotne i obsypane kruszonką… Takie proste i klasyczne ciasta lubię najbardziej. Dzisiaj zrobiłem kruszonkę na mące pszennej, ale miałem okazję robić ją również na mące migdałowej… Jedna i druga smakuje i pasuje do tego ciasta wspaniale!
Lubisz takie proste ucierane ciasta? Zobacz koniecznie mój przepis na ciasto z borówkami oraz babkę cytrynową z makiem, która świetnie sprawdzi się nie tylko od święta.
Ciasto z figami – KĄCIK PORAD
- <…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
WEGAŃSKIE CROISSANTY DYNIOWE
Sezon dyniowy rozpoczynamy od przepysznych, chrupiących a zarazem delikatnych rogalików! Ten piękny kolor to właśnie zasługa aromatycznej d...
WEGAŃSKIE BISCOTTI DYNIOWE
Biscotti - czyli ciasteczka, które chyba najbardziej kojarzą mi się z jesienią i zimą. Tym razem w pięknym kolorze, który …
WEGAŃSKIE DYNIOWE DROŻDŻÓWKI Z MALINAMI
CYNAMONOWE ROLLSY jak i DYNIOWA DROŻDŻÓWKA to jedne z Waszych ulubionych jesiennych przepisów! Nie ma w tym nic dziwnego,bo oba …
Czekoladowe ciasto z burakiem
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.