Ciasto z figami

65 min
1 porcja
1603 kcal
Ciasto z figami
Pyszne wegańskie ciasto z figami to jesienny deser pełen naturalnej słodyczy. Przygotowane na bazie mleka sojowego i świeżych fig, z dodatkiem wanilii i cukru trzcinowego. Gotowe w zaledwie 15 minut aktywności (pieczenie 50 minut), dostarcza 16g białka na porcję. Bogate w błonnik z fig, wspiera pracę jelit. Idealne na rodzinne popołudnie z herbatą. Podawaj ciepłe z odrobiną roślinnego kremu waniliowego dla podkreślenia smaku.
15 min
Przygotowanie
50 min
Gotowanie
65 min
Łącznie

Zobacz pełny przepis

Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.

Przejdź do bloga

Ocena

Oceń ten przepis

Wartości odżywcze

Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 1 porcji 10x
/11 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/11
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Czekoladowe ciasto z burakiem
🌱 Wegańska

Czekoladowe ciasto z burakiem

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

80 min
8
509
J
Jadlonomia.com
Piernik dyniowy
🌱 Wegańska

Piernik dyniowy

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

65 min
1
3948
J
Jadlonomia.com
Dyniowe ciasteczka z czekoladą
🌱 Wegańska

Dyniowe ciasteczka z czekoladą

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

44 min
18
114
J
Jadlonomia.com
Pieczone jabłka z jaglanką
🌱 Wegańska

Pieczone jabłka z jaglanką

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

50 min
4
178
J
Jadlonomia.com