
Bonjour, aujourd’hui je prépare le Clafoutis ?
Francuskie babcie zapiekają czereśnie z pestkami w cieście naleśnikowym. W trakcie pieczenia wydziela się amigdalina, która nadaje flanowi naturalny migdałowy posmak. Ale zapiekać można też inne owoce, a nawet i warzywa, bo rabarbar to przecież warzywo.
Moja propozycja to wersja z rabarbarem, truskawkami białą czekoladą i płatkami migdałowymi. Dla charakterystycznego posmaku podkręciłam ciasto chlustem Amaretto. Ulala, aż chce się migdalić! I tylko 30 minut w piecu!
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Tarta truskawkowa Panna Cotta
Przed Pańswtem tarta Panna Kotka ?Słodka i waniliwowa, gdzieniegdzie przebija się warstwa ukrytego truskawkowego szaleństwa. Żeby nie była zbyt...
Jagodzianki Gucci
Kto mnie trochę zna, lub obserwuje przepisy od lat, ten wie, że szaleję za jagodziankami. Piekę je co sezon i …
Cynamonowe wianuszki z rabarbarem
Lilak, likak, ten zapach za mną chodzi, nie mogę się uwolnić!A dzisiaj moje nozdrza jeszcze bardziej zwariowały od tych majowych …
Galette z wiśniami
Moją wisieńką na torcie w tym tygodniu jest dla Was przepis na Galette z wiśniami. Ciekawe co na ten temat …