Coleslaw z żurawiną

45 min
6 porcji
Coleslaw z żurawiną
Coleslaw z żurawiną – chrupiąca wegańska sałatka bezglutenowa w wersji raw, inspirowana tradycyjną holenderską recepturą. Łączy świeżą kapustę, marchewkę i słodko-kwaśną żurawinę, doprawioną aromatycznym chrzanem i musztardą. Przygotujesz ją w 45 minut – idealna na letnie przyjęcia lub piknik. Bogata w błonnik wspiera pracę jelit, a naturalna słodycz żurawiny dodaje energii. Świetnie komponuje się z grillowanymi warzywami lub jako dodatek do wegańskich burgerów.
🥨 Przekąski 🥗 Sałatki 🌾 Bezglutenowe 🥬 Raw
45 min
Przygotowanie
Gotowanie
45 min
Łącznie

Zobacz pełny przepis

Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.

Przejdź do bloga

Ocena

Oceń ten przepis

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 6 porcji 10x
/11 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/11
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Świeży szpinak, kolendra i kukurydza w sojowo–imbirowym dressingu z trawy cytrynowej
🌱 Wegańska

Świeży szpinak, kolendra i kukurydza w sojowo–imbirowym dressingu z trawy cytrynowej

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

35 min
2
262
J
Jadlonomia.com
Sałatka z cukinii i fenkuła z czarnymi oliwkami i delikatnym koprowym dressingiem
🌱 Wegańska

Sałatka z cukinii i fenkuła z czarnymi oliwkami i delikatnym koprowym dressingiem

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

30 min
4
109
J
Jadlonomia.com
Pieczone cukinie z buraczaną salsą z czarnymi oliwkami i kaparami
🌱 Wegańska

Pieczone cukinie z buraczaną salsą z czarnymi oliwkami i kaparami

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

55 min
6
78
J
Jadlonomia.com
Spring Rolls
🌱 Wegańska

Spring Rolls

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

45 min
10
96
J
Jadlonomia.com