
Podobno przyszła już wiosna, jednak pogoda i zawartość lodówki mówi mi, że wciąż mamy zimę. Ale nie ma co płakać, sytuacja ta ma swoje plusy: można przygotować crêpes Suzette, które rozgrzeją nas zarówno swoją temperaturą, jak również kolorem! Historii powstania przepisu, podobnie jak samych przepisów jest mnóstwo i jeśli jeszcze nie próbowaliście, musicie to zrobić jak najszybciej! Delikatne naleśniki z dodatkiem migdałów w gorącym maślano-pomarańczowym sosie brzmi całkiem pysznie prawda?
Przepis pochodzi ze starej francuskiej książki kucharskiej, która towarzyszyła mi podczas pierwszych poważniejszych prób w kuchni. Czy jest najlepszy? Tego nie wiem, ponieważ nigdy nie wypróbowałam innego i go nie modyfikowałam, bo dla mnie był idealny. Najbardziej podobał mi się dodatek migdałów w cieście, który powodował, że naleśniki były wyjątkowo delikatne.
Crêpes Suzette często stanowiły deser po niedzielnym obiedzie i choć zawsze marzyłam o tym, żeby zjeść jednego na śniadanie, nigdy nie udało mi się żadnego uchować. Może zmieni się to jutro, bo póki co są jeszcze cztery?
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Pancakes owsiane
Pancakes owsiane z bananem, czyli pyszne fit śniadanie z dużą ilością błonnika. Ulubione pancakes całej rodziny, a jednocześnie zdrowe!
Owsiane biscotti z pistacjami i żurawiną
Owsiane biscotti, czyli zdrowsza wersja włoskiego specjału. Bez dodatku curku i mąki. Bezglutenowe, zdrowe ciastka. Ideale jako przekąska/śniadanie.
Omleciki z truskawkami
Omleciki z truskawkami, pyszne, leciutkie placuszki. Najlepsze z jogurtem i owocami. Bezglutenowe śniadanie.
muffiny jabłkowe z kokosem i orzechami
Ostatnimi czasy mam nową, ulubioną przekąskę, a są to muffiny jabłkowe z kokosem, orzechami i oczywiście płatkami owsianymi. Do tej …