
Maj i w głowie ciągle barabara, znaczy rabarabara, znaczy rabarbar. Czy mogę zacząć od takiego suchara? Wybaczcie, ale jest wcześnie i mój mózg jeszcze słabo działa, ale mam wrażenie, że ja, rabarbar i truskawki stanowimy taki wiosenny trójkącik, bo ciągle tylko o nich myślę i w kółko robię albo dżem, albo kisiel (o którym więcej już niedługo, bo jest boooski), albo galetty, albo właśnie crumble z rabarbarem i truskawkami. Robi się prosto, nadaje się zarówno na deser jak i na śniadanie. Więc proszę, częstujcie się!
Składniki są proste jak drut, żadnych skomplikowanych dodatków, prawie wszytko widać poniżej, poza tym trochę masła, nie za dużo cukru, trochę mąki ziemniaczanej i voila, gotowe. Jako dodatki może posłużyć jogurt, ale też lody, mascarpone czy śmietana!
Do owoców można dodać też skórkę z cytryny lub pomarańczy, trochę cynamonu, kardamony lub szafranu. Ja postawiłam na prostotę i dodałam jedynie trochę wanilii.
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Pancakes owsiane
Pancakes owsiane z bananem, czyli pyszne fit śniadanie z dużą ilością błonnika. Ulubione pancakes całej rodziny, a jednocześnie zdrowe!
Owsiane biscotti z pistacjami i żurawiną
Owsiane biscotti, czyli zdrowsza wersja włoskiego specjału. Bez dodatku curku i mąki. Bezglutenowe, zdrowe ciastka. Ideale jako przekąska/śniadanie.
Omleciki z truskawkami
Omleciki z truskawkami, pyszne, leciutkie placuszki. Najlepsze z jogurtem i owocami. Bezglutenowe śniadanie.
muffiny jabłkowe z kokosem i orzechami
Ostatnimi czasy mam nową, ulubioną przekąskę, a są to muffiny jabłkowe z kokosem, orzechami i oczywiście płatkami owsianymi. Do tej …