Cudowne wegańskie pierogi z bakaliami i twarożkiem – idealne na święta!
90 min
35 porcji
128 kcal

Wegańskie pierogi z bakaliami i twarożkiem – świąteczny deser bez produktów odzwierzęcych, w wersji bezglutenowej. Klasyczne smaki w nowoczesnym wydaniu: delikatny twarożek z tofu, słodkie daktyle i aromatyczna skórka pomarańczowa. Przygotowanie zajmuje 90 minut, a jedna porcja to tylko 128 kcal. Bogactwo bakalii dostarcza cennego błonnika wspierającego trawienie. Idealne na wigilijny stół lub bożonarodzeniowy podwieczorek. Podawaj posypane cukrem pudrem i udekorowane listkami mięty dla eleganckiego akcentu.
60 min
Przygotowanie
30 min
Gotowanie
90 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 35 porcji
10x
/11 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/11
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Orzechowiec
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
70 min
1
7624
J
Jadlonomia.com
Ciasto Piña Colada
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
260 min
1
3744
J
Jadlonomia.com
Ratunkowe czekoladowe ciasto
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
1
3128
J
Jadlonomia.com
Piernik dyniowy
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
65 min
1
3948
J
Jadlonomia.com