Cukinia z pęczakiem w sosie pomidorowym

35 min
3 porcje
408 kcal
Cukinia z pęczakiem w sosie pomidorowym
✍️ Opis autora:

Cukinia z pęczakiem w sosie pomidorowym, czyli moje ulubione danie podczas sezonu na cukinię. Zamiast pęczaku można również użyć innej kaszy, makaronu lub brązowego ryżu. Polecam wszystkim cukiniomaniakom 😉

🍽️ Obiady 🤗 Comfort food 💰 Budżetowe 👶 Dla początkujących 🍲 Jednogarnkowe
10 min
Przygotowanie
25 min
Gotowanie
35 min
Łącznie

Ocena

Oceń ten przepis

Zaloguj się, aby ocenić

Wartości odżywcze

Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 3 porcji 10x
/9 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/9
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Sos serowy z ziemniaka, ale bez sera!
🌱 Wegańska

Sos serowy z ziemniaka, ale bez sera!

Wygląda jak sos serowy, smakuje jak sos serowy.. ale sera wcale tam nie ma! Sos serowy z ziemniaka jest naprawdę …

35 min
4
348
W
Wegeprzepis.pl
Moskole – góralskie placki z gotowanych ziemniaków (wegańskie)
🌱 Wegańska

Moskole – góralskie placki z gotowanych ziemniaków (wegańskie)

Moskole to wegańskie placki z gotowanych ziemniaków. Z zewnątrz chrupiące, w środku miękkie, rewelacyjnie smakują z masłem czosnkowym!

30 min
6
145
W
Wegeprzepis.pl
Kotlety jaglane z soczewicą, wegańskie
🌱 Wegańska

Kotlety jaglane z soczewicą, wegańskie

Kotlety są delikatnie chrupiące i miękkie w środku. Są tak dobre, że prawie nie było czego smażyć gdy zaczęłam się …

75 min
20
103
W
Wegeprzepis.pl
Makaron ze szpinakiem wegański
🌱 Wegańska

Makaron ze szpinakiem wegański

Wegański makaron ze szpinakiem uwielbiam ze względu na swoją prostotę i często przygotowuję to danie pomimo, że jestem wegetarianką. Jest …

25 min
2
811
W
Wegeprzepis.pl