
Curry wegańskie z papryką to szybkie i aromatyczne danie, które bez wątpienia oczaruje wasze kubki smakowe! Ponadto, przepis ten nie pojawiłoby się tutaj, gdyby nie wasze odpowiedzi na instastories (dla tych co jeszcze nie obserwują, serdecznie zapraszam @wegeprzepis).
Zawsze uważałam, że curry to takie danie aby zrobić porządek w lodówce, idealnie wrzuca się do niego to co w niej zalega. Dlatego w przepisie przedstawiłam warzywa podstawowe oraz różne alternatywy dla zieleniny i białka. Warto dodać 1-2 rodzaje warzyw opcjonalnych, jeden z rodzajów zieleniny, a także jedno źródło białka.
Do domowego curry najchętniej używam pasty curry, która moim zdaniem ma o wiele więcej smaku i aromatu od sypkiej mieszanki przypraw. Tym razem użyłam pasty Massaman z Lidla, która rewelacyj…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Curry z cukinią (wegańskie)
Curry z cukinią to szybkie i rozgrzewające danie, które zasmakuje fanom kuchni azjatyckiej i nie tylko!
Pasta zielone curry
Pasta zielone curry to chyba kwintesencja Tajlandii, kolendra, trawa cytrynowa i liście limonki, chili, imbir i czosnek, czyli wszystko, co …
SMAŻONY RYŻ Z ANANASEM I ORZECHAMI NERKOWCA / E-BOOK AZJATYCKI
Jeden z prostszych przepisów kuchni azjatyckiej, który znalazł się w moim najnowszym e-booku - "Smart Vegan - Kuchnia azjatycka w …
Dal soczewicowy ze Sri Lanki
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.