
Curry z cukinią to szybkie i rozgrzewające danie, które zasmakuje fanom kuchni azjatyckiej i nie tylko! U mnie w wersji z żółtą cukinią, która rewelacyjnie komponuje się z curry, oraz ciecierzycą idealnie pasującą do tego dania.
Chociaż curry oryginalnie pochodzi z kuchni indyjskiej to przez stulecia rozprzestrzeniło się do kuchni chińskiej, japońskiej, tajskiej i wielu innych. W wyniku tego, powstało wiele wariantów curry, zarówno pod względem dodatku mięsa atau strączków, użycia mleka kokosowego czy też składu użytego proszku curry.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Curry wegańskie z papryką
Curry wegańskie z papryką to szybkie i aromatyczne danie, które bez wątpienia oczaruje wasze kubki smakowe! Gorąco polecam :)
Pasta zielone curry
Pasta zielone curry to chyba kwintesencja Tajlandii, kolendra, trawa cytrynowa i liście limonki, chili, imbir i czosnek, czyli wszystko, co …
SMAŻONY RYŻ Z ANANASEM I ORZECHAMI NERKOWCA / E-BOOK AZJATYCKI
Jeden z prostszych przepisów kuchni azjatyckiej, który znalazł się w moim najnowszym e-booku - "Smart Vegan - Kuchnia azjatycka w …
Dal soczewicowy ze Sri Lanki
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.