
Pieczona cykoria – wegetariańskie danie o wyjątkowym smaku, łączące delikatną goryczkę z nutą słodyczy. Kluczowe składniki to świeża cykoria, musztarda i syrop klonowy, które tworzą harmonijną kompozycję. Przygotowanie zajmuje tylko 25 minut, dzięki czemu to szybka propozycja na zdrowy posiłek. Zaledwie 82 kcal na porcję i bogactwo inuliny wspierającej mikroflorę jelitową. Idealna na lekki obiad lub kolację. Podawaj z pieczonymi ziemniakami lub świeżym pieczywem dla idealnego połączenia.
5 min
Przygotowanie
20 min
Gotowanie
25 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 4 porcji
10x
/8 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/8
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Brukselka w sosie BBQ
Brukselka w sosie BBQ to świetna opcja dla osób, które na samą myśl o warzywach się wzdrygają. Bardzo łatwa do …
25 min
1
558
B
Blendman.pl
Pieczony kalafior w szafranie
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
4
161
J
Jadlonomia.com
Drożdżowa strucla z pieczarkami z koprem, świeżym szpinakiem i suszonymi podgrzybkami
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
60 min
1
1363
J
Jadlonomia.com
Wiosenne kaszotto jaglane z zieleniną, pomidorkami i kozim serkiem
Wiosenne menu inauguruje kaszotto jaglane z czosnkiem niedźwiedzim (który można zastąpić szpinakiem), pomidorami i kozim serem.
45 min
3
372
E
Easyvege.pl