Cynamonki dyniowe

65 min
1 porcja
3915 kcal
Cynamonki dyniowe
Puszyste cynamonki dyniowe – wegański deser bez cukru i glutenu, który rozgrzeje jesienne wieczory. Kluczowe składniki to aromatyczne puree z dyni, skórka pomarańczy i mleko roślinne. Przygotowanie zajmuje 65 minut, a każda porcja dostarcza solidną dawkę 66g białka. Dynia bogata w beta-karoten wspiera odporność, idealna na chłodne dni. Świetnie sprawdzą się jako słodka przekąska do popołudniowej kawy lub herbaty. Podawaj ciepłe, posypane cynamonem dla dodatkowego aromatu.
🍰 Desery 🍂 Jesienne 🚫 Bez cukru 🌾 Bezglutenowe
45 min
Przygotowanie
20 min
Gotowanie
65 min
Łącznie

Zobacz pełny przepis

Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.

Przejdź do bloga

Ocena

Oceń ten przepis

Wartości odżywcze

Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 1 porcji 10x
/13 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/13
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Czekoladowe ciasto z burakiem
🌱 Wegańska

Czekoladowe ciasto z burakiem

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

80 min
8
509
J
Jadlonomia.com
Piernik dyniowy
🌱 Wegańska

Piernik dyniowy

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

65 min
1
3948
J
Jadlonomia.com
Dyniowe ciasteczka z czekoladą
🌱 Wegańska

Dyniowe ciasteczka z czekoladą

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

44 min
18
114
J
Jadlonomia.com
Pieczone jabłka z jaglanką
🌱 Wegańska

Pieczone jabłka z jaglanką

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

50 min
4
178
J
Jadlonomia.com