Czekolada z daktyli

15 min
1 porcja
388 kcal
Czekolada z daktyli
Czekolada z daktyli – słodki, wegański deser bez dodatku cukru i glutenu, przygotowany zaledwie w 15 minut. Naturalnie słodkie daktyle, mleko roślinne i aromatyczne kakao tworzą bogatą w smaku przekąskę. Porcja dostarcza 10,96 g białka i 388 kcal, będąc świetnym źródłem energii. Dzięki daktylom wspiera pracę układu trawiennego. Idealna na szybki podwieczorek lub zdrową przekąskę w ciągu dnia. Podawaj z owocami i orzechami dla dodatkowej chrupkości.
🍰 Desery 🤗 Comfort food 🚫 Bez cukru 🌾 Bezglutenowe Szybkie ≤20min
15 min
Przygotowanie
Gotowanie
15 min
Łącznie

Zobacz pełny przepis

Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.

Przejdź do bloga

Ocena

Oceń ten przepis

Wartości odżywcze

Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 1 porcji 10x
/4 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/4
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Czekoladowe ciasto z tahiną
🌱 Wegańska

Czekoladowe ciasto z tahiną

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

45 min
1
3312
J
Jadlonomia.com
Ciasto bananowe
🌱 Wegańska

Ciasto bananowe

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

70 min
1
2527
J
Jadlonomia.com
Ekspresowe ciasto czekoladowe z bananami w mocno kawowej polewie
🌱 Wegańska

Ekspresowe ciasto czekoladowe z bananami w mocno kawowej polewie

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

65 min
1
2741
J
Jadlonomia.com
Zamiast ptasiego mleczka, czyli czekoladowe trufle
🌱 Wegańska

Zamiast ptasiego mleczka, czyli czekoladowe trufle

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

40 min
15
71
J
Jadlonomia.com