Fasola zazwyczaj jest kojarzona z wytrawnymi daniami, które nie mają w sobie krzty słodyczy. Takie myślenie jest mocno ograniczające. W kuchni trzeba mieć otwarty umysł i kubki smakowe na nowe doznania smakowe. Fasola jest zarówno świetnym wypełnieniem ciastek, jak i źródłem białka, które w połączeniu z płatkami jaglanymi (lub innymi) tworzy pełnowartościowe białko. Idąc tym tokiem rozumowania, mamy alibi, żeby w codziennej diecie uwzględnić ciastka z fasoli, bo są przecież takim pełnowartościowym źródłem białka… a że nie ma go w 1 ciasteczku zbyt dużo, to ciasteczek trzeba zjeść kilka.
Ciastka z fasoli – co, jak i czym zastąpić?
Osobiście preferuję ciastka z fasoli z czekoladą, ale jeśli chcesz, możesz użyć kakao lub karobu. Dodaj wtedy 3 łyżki proszku i…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Ryż na mleku kokosowym z mango i skórką limonki
Ryż na mleku kokosowym z mango i skórką limonki. Pyszne, pożywne śniadanie lub przekąska. Zasmakuje tym małym jak i tym …
Sernik z nerkowców z malinami na czekoladowo-orzechowym spodzie
Przedstawiam kolejne ciasto z cyklu bez mąki, bez cukru, bez nabiału, wegańskie i tym razem też paleo. Sernik z nerkowców …
trufle czekoladowo-kokosowe
Witaj grudniu! Jak wspaniale, że jesteś, bo już tęskniłam! A poważnie, to nie mogę uwierzyć, że to już! Przed chwilą …
domowe najlepsze: nutella (bez cukru, słodzików, samo zdrowie)
Jestem uzależniona od czekolady, mogłabym ją jeść na okrągło: na śniadanie w owsiance, na przekąskę w muffinach, dodawałam ją też …