Czekoladowe ciasto z burakiem

80 min
8 porcji
509 kcal
Czekoladowe ciasto z burakiem
Wegańskie ciasto czekoladowe z burakiem – pyszny deser bez glutenu i cukru, który zaskoczy nawet sceptyków. Kluczowe składniki to puree z buraka, mleko sojowe i gorzka czelolada, które nadają ciastu wilgotną konsystencję i głęboki smak. Przygotowanie zajmuje 80 minut, a porcja to 509 kcal. Buraki dodają naturalnej słodyczy i dostarczają cennych antyoksydantów. Idealne na jesienne popołudnia z kawą lub herbatą. Podawaj z odrobiną syropu klonowego i świeżymi malinami dla kontrastu smaków.
40 min
Przygotowanie
40 min
Gotowanie
80 min
Łącznie

Zobacz pełny przepis

Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.

Przejdź do bloga

Ocena

Oceń ten przepis

Wartości odżywcze

Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 8 porcji 10x
/13 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/13
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Dyniowe ciasteczka z czekoladą
🌱 Wegańska

Dyniowe ciasteczka z czekoladą

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

44 min
18
114
J
Jadlonomia.com
Wegańska szarlotka „jak u babci” - mało ciasta, dużo jabłek.
🌱 Wegańska

Wegańska szarlotka „jak u babci” - mało ciasta, dużo jabłek.

Oto wegańska szarlotka z przypieczoną, rumianą, chrupiącą kruszonką, wilgotnym wnętrzem z kwaśnych jabłek al dente i kruchym spodem.

105 min
8
350
E
Easyvege.pl
Tarta z jabłkami
🌱 Wegańska

Tarta z jabłkami

Jesień to taki czas, który nieodłącznie kojarzy mi się z zapachem cynamonu i jabłek. To właśnie w tym okresie mam …

70 min
1
1896
B
Blendman.pl
Czekoladowe ciasto z tahiną
🌱 Wegańska

Czekoladowe ciasto z tahiną

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

45 min
1
3312
J
Jadlonomia.com