
Wegańskie ciasto czekoladowe z burakiem – pyszny deser bez glutenu i cukru, który zaskoczy nawet sceptyków. Kluczowe składniki to puree z buraka, mleko sojowe i gorzka czelolada, które nadają ciastu wilgotną konsystencję i głęboki smak. Przygotowanie zajmuje 80 minut, a porcja to 509 kcal. Buraki dodają naturalnej słodyczy i dostarczają cennych antyoksydantów. Idealne na jesienne popołudnia z kawą lub herbatą. Podawaj z odrobiną syropu klonowego i świeżymi malinami dla kontrastu smaków.
40 min
Przygotowanie
40 min
Gotowanie
80 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 8 porcji
10x
/13 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/13
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Dyniowe ciasteczka z czekoladą
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
44 min
18
114
J
Jadlonomia.com
Wegańska szarlotka „jak u babci” - mało ciasta, dużo jabłek.
Oto wegańska szarlotka z przypieczoną, rumianą, chrupiącą kruszonką, wilgotnym wnętrzem z kwaśnych jabłek al dente i kruchym spodem.
105 min
8
350
E
Easyvege.pl
Tarta z jabłkami
Jesień to taki czas, który nieodłącznie kojarzy mi się z zapachem cynamonu i jabłek. To właśnie w tym okresie mam …
70 min
1
1896
B
Blendman.pl
Czekoladowe ciasto z tahiną
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
1
3312
J
Jadlonomia.com