
Czekoladowe ciasto z tahiną to wyjątkowy wegański deser, który zaskoczy głębią smaku. Wyróżnia się połączeniem gorzkiej czekolady, aromatycznej tahiny i cytrusowej nuty z pomarańczy. Przygotujesz je w zaledwie 20 minut (pieczenie 25 minut), a porcja dostarcza imponujące 88g białka. Tahina to źródło zdrowych tłuszczów i wapnia, wspierających układ nerwowy. Idealne na domowe przyjęcie lub weekendowy podwieczorek. Podawaj z odrobiną jogurtu roślinnego i świeżą miętą dla kontrastu smaków.
20 min
Przygotowanie
25 min
Gotowanie
45 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 1 porcji
10x
/9 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/9
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Ciasto bananowe
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
70 min
1
2527
J
Jadlonomia.com
Ekspresowe ciasto czekoladowe z bananami w mocno kawowej polewie
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
65 min
1
2741
J
Jadlonomia.com
Zamiast ptasiego mleczka, czyli czekoladowe trufle
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
40 min
15
71
J
Jadlonomia.com
Ciasto dla Anny, czyli wegańska czekoladowa tarta
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
65 min
8
791
J
Jadlonomia.com