To dopiero trzeci deser jaki pojawia się na Jadłonomii, do tej pory jedyną słodkością na blogu była tarta z kokosową panna cottą i porzeczkami z kardamonem oraz mój ulubiony czekoladowy mus z awokado. Wcale nie znaczy to jednak, że nie lubię słodyczy! Po prostu od kilku miesięcy w tajemnicy ćwiczę sztukę wegańskiego pieczenia i idzie mi coraz lepiej, więc chyba zacznę dzielić się przepisami.
No to wychodzę z szafy i zapraszam na czekoladowe ciasto z tahiną, oryginalny przepis pochodzi z jednego z moich ulubionych blogów czyli z blogu Weganie.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Ryż na mleku kokosowym z mango i skórką limonki
Ryż na mleku kokosowym z mango i skórką limonki. Pyszne, pożywne śniadanie lub przekąska. Zasmakuje tym małym jak i tym …
Sernik z nerkowców z malinami na czekoladowo-orzechowym spodzie
Przedstawiam kolejne ciasto z cyklu bez mąki, bez cukru, bez nabiału, wegańskie i tym razem też paleo. Sernik z nerkowców …
trufle czekoladowo-kokosowe
Witaj grudniu! Jak wspaniale, że jesteś, bo już tęskniłam! A poważnie, to nie mogę uwierzyć, że to już! Przed chwilą …
domowe najlepsze: nutella (bez cukru, słodzików, samo zdrowie)
Jestem uzależniona od czekolady, mogłabym ją jeść na okrągło: na śniadanie w owsiance, na przekąskę w muffinach, dodawałam ją też …