O bejbe bejbe! Przed Wami holenderska dziecinka w wersji czekoladowej.
Dutch baby to magiczny pieczony naleśnik. Cała sztuka polega na tym, aby wylać naleśnikowe ciasto na gorącą patelnię ze skwierczącym, gorącym masłem. Dzięki temu pięknie rośnie, a później, wraz z emocjami delikatnie opada. W tym sezonie dziecinkę proponuję serwować z imbirowymi śliwkami, mascarpone, posiekaną gorzką czekoladą i prażonymi płatkami. Aż chce się migdalić!
Ps. Spokojnie, nie musicie od razu inwestować w mini żeliwną patelnię. Dutch baby możecie upiec w żaroodpornej formie, zwiększyć proporcje i przygotować dziecinkę w większej, familijnej wersji.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Owsianka a’la szarlotka
Owsianka a'la szarlotka, czyli owsianka z jabłkami i cynamonem, będąca zdrowszą wersją deseru lub śniadania. Płatki owsiane grają tu rolę …
Pancakes owsiane
Pancakes owsiane z bananem, czyli pyszne fit śniadanie z dużą ilością błonnika. Ulubione pancakes całej rodziny, a jednocześnie zdrowe!
Owsiane biscotti z pistacjami i żurawiną
Owsiane biscotti, czyli zdrowsza wersja włoskiego specjału. Bez dodatku curku i mąki. Bezglutenowe, zdrowe ciastka. Ideale jako przekąska/śniadanie.
tarta z labneh i owocami na orzechowo-czekoladowym spodzie
Ostatnio robiliśmy labneh i wielu z was temat bardzo zaintrygował i jestem ciekawa, czy ktoś faktycznie go zrobił i jak …