
O bejbe bejbe! Przed Wami holenderska dziecinka w wersji czekoladowej.
Dutch baby to magiczny pieczony naleśnik. Cała sztuka polega na tym, aby wylać naleśnikowe ciasto na gorącą patelnię ze skwierczącym, gorącym masłem. Dzięki temu pięknie rośnie, a później, wraz z emocjami delikatnie opada. W tym sezonie dziecinkę proponuję serwować z imbirowymi śliwkami, mascarpone, posiekaną gorzką czekoladą i prażonymi płatkami. Aż chce się migdalić!
Ps. Spokojnie, nie musicie od razu inwestować w mini żeliwną patelnię. Dutch baby możecie upiec w żaroodpornej formie, zwiększyć proporcje i przygotować dziecinkę w większej, familijnej wersji.
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Placuszki ziemniaczano-twarogowe
Tak, tak, dobrze przeczytaliście- śniadanie do łóżka! Notka z tego cyklu, jak policzyłam, nie pojawiła się na blogu od kwietnia …
Bananowe placuszki z kawowym karmelem do kawy Starbucks Colombia Nariño
Łączenie się w pary to prawdziwa sztuka, szczególnie jeśli cenimy sobie balans smaków. Wie o tym Edytka z Randki w …
Migdałowe placuszki z truskawkami
Zabieram Was dziś na śniadanie do Tiffany’ego! Jest tam zawsze tak cudownie, że aż chce się trochę pomigdalić. Dlatego przygotowałam …