Nie wiem, czy obchodzicie Walentynki. Jeśli tak, to przygotujcie te trufle dla tej jedynej osoby i patrzcie, jak rozpływa się w zachwycie i obsypuje was komplementami. Jeśli jednak ich nie obchodzicie, to zróbcie je tylko dla siebie i zjedzcie w pojedynkę w piżamie.
Próbowałam trufli z różnymi dodatkami – na ostro z chili, wytrawnie z solą morską, nostalgicznie z lawendą i klasycznie ze skórką pomarańczową. Jednak od kilku tygodni chodziło za mną wspomnienie buraczanego pudru, jaki przygotował dla mnie Wojciech Amaro na kolacji w jego Atelier. Wystarczyło kilka okruchów pudru na języku, aby poczuć najsłodszy, najgłębszy smak buraków. Dlatego z okazji dnia świętego Walentego postanowiłam ten smak odtworzyć przygotowując domowy puder buraczany, którym następnie obsypałam trufle z g…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Trufle tiramisu w imieniny Walentego
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Czekoladowy sernik z nerkowców na Walentynki
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Bezglutenowe brownie z ciecierzycy
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Buraczane muffiny z czekoladą
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.