
Wegańskie czekoladowe trufle z buraczanym pudrem – słodka pokusa bez cukru i glutenu, stworzona z gorzkiej czekolady, mleczka kokosowego i świeżego buraka. Przygotowanie zajmuje 80 minut, ale efekt wart jest cierpliwości – każda porcja to tylko 45 kcal. Burak dodaje naturalnej słodyczy i wspiera odporność dzięki betainie. Idealne na romantyczną kolację w Walentynki lub jako wyjątkowy deser dla siebie. Podawaj z posypką z kakao lub płatkami róż dla eleganckiego finiszu.
45 min
Przygotowanie
35 min
Gotowanie
80 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 20 porcji
10x
/5 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/5
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Trufle tiramisu w imieniny Walentego
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
30 min
25
34
J
Jadlonomia.com
Czekoladowy sernik z nerkowców na Walentynki
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
210 min
1
4408
J
Jadlonomia.com
Bezglutenowe brownie z ciecierzycy
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
90 min
8
529
J
Jadlonomia.com
Buraczane muffiny z czekoladą
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
63 min
12
278
J
Jadlonomia.com