O czekoladowym musie z awokado napisałam na blogu ponad trzy lata temu. Od tamtego czasu niewiele się zmieniło, bo robi się go równie szybko, prosto i tak samo dobrze smakuje – a o tej porze roku warto robić go jak najczęściej, bo można zjeść go z mnóstwem truskawek.
Jeśli ktoś nigdy jeszcze nie robił tego deseru, to mam nadzieję, że po przypomnieniu tego przepisu spróbują go już wszyscy. Wystarczy dojrzałe awokado wyjąć ze skórki, dodać do niego kilka łyżek kakao, trochę syropu z agawy, a do tego kilka kropli mleka i gotowe. Można wszystko po prostu zmiksować blenderem na gładki mus albo rozgnieść widelcem w małej misce – dojrzałe awokado z łatwością zmienia się w aksamitny krem. Taki mus możecie zjeść bez żadnych dodatków, a możecie też podać go z truskawkami, owocami leśnymi, …
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Ryż na mleku kokosowym z mango i skórką limonki
Ryż na mleku kokosowym z mango i skórką limonki. Pyszne, pożywne śniadanie lub przekąska. Zasmakuje tym małym jak i tym …
Sernik z nerkowców z malinami na czekoladowo-orzechowym spodzie
Przedstawiam kolejne ciasto z cyklu bez mąki, bez cukru, bez nabiału, wegańskie i tym razem też paleo. Sernik z nerkowców …
trufle czekoladowo-kokosowe
Witaj grudniu! Jak wspaniale, że jesteś, bo już tęskniłam! A poważnie, to nie mogę uwierzyć, że to już! Przed chwilą …
domowe najlepsze: nutella (bez cukru, słodzików, samo zdrowie)
Jestem uzależniona od czekolady, mogłabym ją jeść na okrągło: na śniadanie w owsiance, na przekąskę w muffinach, dodawałam ją też …