
Czekoladowy pudding z awokado – wegetariański, bezglutenowy deser błyskawiczny, gotowy w zaledwie 5 minut! Kremowa masa z awokado, kakao i mleka roślinnego dostarcza 360 kcal na porcję i zdrowych tłuszczów wspierających pracę mózgu. To idealna słodka przekąska lub lekka kolacja dla fanów czekolady. Podawaj z dodatkiem świeżych owoców lub posypką z orzechów dla chrupkości. Zaskakująco smaczny sposób na przemycenie wartościowego awokado do diety!
5 min
Przygotowanie
—
Gotowanie
5 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 2 porcji
10x
/5 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/5
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Rabarbarowy kisiel z kardamonem
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
43 min
4
152
J
Jadlonomia.com
Słodka focaccia z jeżynami
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
55 min
1
J
Jadlonomia.com
Gruszki z czekoladą pod orzechową kruszonką
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
6
436
J
Jadlonomia.com
Wiśnie, wanilia, kakaowy spód i Angostura – rozkoszny deser tylko dla dorosłych gości.
Gdybym miała dedykować ten przepis jakiejś szczególnej okazji, to jest według mnie deserem idealnym na wieczór panieński! 😊
50 min
4
1052
E
Easyvege.pl