Ten przepis wypróbowałam z czystej przekory. Myszkując po różnych blogach w poszukiwaniu nowych przepisów z awokado, natknęłam się na niego kilkakrotnie i zawsze czytałam listę składników oburzona.
Że jak? Awokado i kakao? To musi być jakaś kulinarna katastrofa, nie wierzę w takie cuda. Zrobię i sprawdzę, oczywiście z połowy składników, bo na pewno się nie uda. No i zrobiłam z połowy awokado, spróbowałam i mnie zatkało. Kremowy, słodki i mocno czekoladowy, najlepszy pudding czekoladowy jaki jadłam od dawna.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Ciasto marchewkowe
Przepyszne i wilgotne ciasto marchewkowe z delikatną nutą cynamonu, które otula jak ciepły koc w jesienny dzień.
Owsianka a’la szarlotka
Owsianka a'la szarlotka, czyli owsianka z jabłkami i cynamonem, będąca zdrowszą wersją deseru lub śniadania. Płatki owsiane grają tu rolę …
Pancakes owsiane
Pancakes owsiane z bananem, czyli pyszne fit śniadanie z dużą ilością błonnika. Ulubione pancakes całej rodziny, a jednocześnie zdrowe!
Owsiane biscotti z pistacjami i żurawiną
Owsiane biscotti, czyli zdrowsza wersja włoskiego specjału. Bez dodatku curku i mąki. Bezglutenowe, zdrowe ciastka. Ideale jako przekąska/śniadanie.