Robiłam już serniki z tofu, puddingi z mleka ryżowego i kremy z avocado. Ale tak dobrego wegańskiego deseru jak ten z nerkowców nie jadłam jeszcze nigdy. A najlepsze jest to, że składa się tylko z orzechów, syropu z agawy i zdrowego oleju kokosowego!
Wierzcie lub nie, ale z kilku garści orzechów nerkowca można zrobić przepyszny krem, a ze szklanki orzechów i daktyli może powstać idealny spód do ciasta – do tego tylko trochę soku z cytryny, oleju kokosowego oraz kakao i gotowe. Nie ma problemów z niedopieczonym spodem, nie potrzeba cukru ani białej mąki, jednym słowem same naturalne i zdrowe składniki.
Żeby wszystko udało się jak należy, potrzebny będzie stojący kielichowy blender; nie musi mieć wielkiej mocy, mój staruszek w zupełności daje sobie radę. Wystarczy podążać za …
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Trufle tiramisu w imieniny Walentego
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Czekoladowe trufle z buraczanym pudrem
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Bezglutenowe brownie z ciecierzycy
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Buraczane muffiny z czekoladą
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.