
Czekoladowy sernik z nerkowców – wykwintny wegański deser bez cukru i glutenu, stworzony z myślą o Walentynkach. Jego baza to kremowe orzechy nerkowca, słodkie daktyle i aromatyczne kakao. Przygotowanie zajmuje zaledwie 30 minut (plus czas chłodzenia), a każda porcja dostarcza imponujące 85g białka. Bogactwo zdrowych tłuszczów z orzechów wspiera pracę mózgu. Idealny na romantyczną kolację. Podawaj udekorowany świeżymi jagodami goji dla eleganckiego akcentu.
30 min
Przygotowanie
180 min
Gotowanie
210 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 1 porcji
10x
/10 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/10
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Trufle tiramisu w imieniny Walentego
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
30 min
25
34
J
Jadlonomia.com
Czekoladowe trufle z buraczanym pudrem
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
80 min
20
45
J
Jadlonomia.com
Bezglutenowe brownie z ciecierzycy
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
90 min
8
529
J
Jadlonomia.com
Buraczane muffiny z czekoladą
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
63 min
12
278
J
Jadlonomia.com