Dla mnie czerwona kapusta z rodzynkami to smak domu. Zrób ją i stwórz wspaniały dodatek do obiadu, od którego nie będziesz mógł się oderwać!
Już kilka warzywnych dodatków obiadowych pojawiło się na blogu. Zarówno surówka z selera, jak i surówka z marchewki były na zimno i nadszedł czas zrobić coś, co zarówno mnie jak i Was rozgrzeje. Czerwona kapusta z rodzynkami to kolejny nostalgiczny przepis. W domu mama często robiła ją dla mnie do mięsa, a sama pałaszowała solo prosto z gara. Teraz, gdy sam nie jem mięsa, jest to dla mnie świetny dodatek do kotlecików lub nawet samych ziemniaczków.
Szczerze powiedziawszy to czerwona kapusta z rodzynkami w roli dodatku do obiadu, to mój debiut z nią. Bardzo dużo ciekawych rzeczy można z dodatkiem czerwo…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Flaczki z boczniaków (wegańskie)
Flaczki z boczniaków dzięki dużej ilości aromatycznych przypraw mają charakter tradycyjnych flaków. Idealne na chłodne wieczory i nie tylko!
Zupa kalafiorowa bez mięsa
Kiedy zastanawiamy się nad zdrowym, pożywnym i wegetariańskim daniem, które jednocześnie rozgrzeje w chłodne dni, często wybieramy zupy. Jednak zdarza …
Orzechowy bulion z pieczonych warzyw
Bulion z pieczonych warzyw to wcale nie taki trudny orzech do zgryzienia! Co zrobić, aby nasz bulion był yummy, mimo …
WEGAŃSKA ZUPA OGÓRKOWA
Wiele pisać nie będę, to moja ulubiona zupa z dzieciństwa - ogórkowa. Tym razem w klasycznej wersji, zabielana sojową śmietanką …