Czerwona soczewica z pomidorami i papryką wędzoną

30 min
3 porcje
236 kcal
Czerwona soczewica z pomidorami i papryką wędzoną
✍️ Opis autora:

Chcąc wypróbować wędzoną paprykę przygotowałam ten dodatek do dań, po czym kompletnie się w nim zakochałam. Robiłam już nie raz połączenie pomidor – soczewica, ale nigdy mi aż tak nie smakowało. Chociaż paprykę wędzoną wciąż nie tak łatwo znaleźć, warto jej poszukać, gdyż ma ona intensywny smak i aromat i bardzo dobrze dopełnia smak do wielu potraw.

🍽️ Obiady 🍛 Curry 🤗 Comfort food 🌾 Bezglutenowe 💪 Wysokobiałkowe 🍲 Jednogarnkowe
10 min
Przygotowanie
20 min
Gotowanie
30 min
Łącznie

Ocena

Oceń ten przepis

Zaloguj się, aby ocenić

Wartości odżywcze

Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 3 porcji 10x
/10 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/10
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Warzywa z tofu w sosie orzechowym satay
🌱 Wegańska

Warzywa z tofu w sosie orzechowym satay

Orzechowy posmak i dodatek aromatycznych ziół świetnie przełamuje chrupiąca marchewka i warzywa z marynowanym tofu, pycha!

30 min
3
500
W
Wegeprzepis.pl
Seitan w sosie beszamelowym curry
🌱 Wegańska

Seitan w sosie beszamelowym curry

Seitan to azjatycki zamiennik mięsa, składający się z czystego glutenu. Seitan w aromatycznym sosie beszamelowym curry to idealne danie dla …

90 min
4
314
W
Wegeprzepis.pl
Chilli sin carne dyniowe (wegańskie)
🌱 Wegańska

Chilli sin carne dyniowe (wegańskie)

Mocno aromatyczne, mocno sycące, chilli sin carne dyniowe to wegańska wersja tradycyjnego meksykańskiego dania chilli con carne.

30 min
4
463
W
Wegeprzepis.pl
Boczniaki po tajsku
🌱 Wegańska

Boczniaki po tajsku

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

21 min
2
128
J
Jadlonomia.com