
Chrupiące czipsy z jarmużu – wegańska i bezglutenowa przekąska, bogata w witaminy. Przygotujesz je w zaledwie 25 minut z jarmużu, papryki wędzonej i odrobiny oleju roślinnego. Niskokaloryczne (147 kcal/porcję), dostarczają mnóstwo witaminy K wspierającej kości. Idealne na zdrową przekąskę dla dzieci lub dodatek do filmowego wieczoru. Podawaj z hummusem lub samodzielnie, posypane odrobiną skórki cytrynowej dla orzeźwienia.
15 min
Przygotowanie
10 min
Gotowanie
25 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 2 porcji
10x
/6 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/6
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Prażone orzechy
Nie znam chyba nikogo, kto nie lubiłby przegryzać chrupiących, sprytnie podprażonych i rumianych orzeszków!
30 min
1
895
E
Easyvege.pl
Idealny wegański ranch dressing – jak w Ameryce!
...wegański ranch dressing powinien być kremowy, wyrazisty (ale nie nachalny), kwaśny, pełen ziołowego aromatu a nawet dosyć...
10 min
1
691
V
Veganhigh.pl
Najlepszy Wegański Majonez z Aquafaby – innego nie będziesz jeść!
...Wam wegański majonez z aquafaby - apetyczny, o odpowiedniej konsystencji, nieskomplikowany, jednym słowem: idealny. Bo na to zasługujecie!
11 min
1
2182
V
Veganhigh.pl
Masło Orzechowe-Miso czyli Sos Przepełniony Umami
Gama zastosowań miso jest bardzo szeroka, a ja chciałbym Wam dziś przedstawić bardzo łatwy sposób na jego wykorzystanie. Przed Wami …
5 min
1
386
V
Veganhigh.pl