
Dal soczewicowy ze Sri Lanki – aromatyczne wegańskie curry, które w 30 minut dostarczy Ci 18g białka i solidną porcję błonnika. Klasyka kuchni indyjskiej z czerwoną soczewicą, kurkumą i mieszanką przypraw (kumin, kozieradka). Dzięki zawartości kurkumy wspiera odporność i trawienie. Idealny wybór na pożywny obiad lub meal prep – smakuje jeszcze lepiej następnego dnia! Podawaj z ryżem basmati i świeżymi liśćmi kolendry dla pełni orientalnego smaku.
10 min
Przygotowanie
20 min
Gotowanie
30 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 6 porcji
10x
/12 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/12
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Wegańskie ragout z letnich warzyw i kotletów sojowych
Takiej obfitości świeżych, pachnących warzyw jak teraz nie będzie gdy skończy się lato. Właśnie dziś jest idealny czas na wegańskie …
50 min
4
240
E
Easyvege.pl
Piątkowy fridge-cleaning – Jednogarnkowy gulasz wegański w stylu indyjskim.
Wegański, szybki, sycący obiad, który powstał poprzez piątkowe sprzątanie lodówki.
45 min
4
440
E
Easyvege.pl
Kasza jaglana z warzywami
Mój prosty i zarazem pełnowartościowy obiad bardzo często składa się z kaszy, całej masy świeżych warzyw i kostki tofu lub …
35 min
2
744
B
Blendman.pl
Kostka sojowa w sosie słodko-kwaśnym
Dzisiejsze danie, to prawdziwa feeria smaków. Kostka sojowa zanurzona w cudownym słodko-kwaśnym sosie, podana z ryżem i brokułami. Z jednej …
60 min
4
544
B
Blendman.pl