Gdybym miała wskazać danie, które rozwiązuje wszystkie kuchenne rozterki bez wątpienia wybrałabym dal. Jest jednocześnie przepyszny, prosty, szybki, sycący i wystarczający dla kilku bardzo głodnych osób. Nie wspominając o tym, że raz przygotowany może stać w lodówce przez kilka dni, a z każdym podgrzaniem smakuje jeszcze lepiej. Pewnie dlatego na blogu pojawiły się już dwa przepisy na dal, jednak tym razem mam dla was szczególną recepturę, po którą pojechałam aż na Sri Lankę, gdzie dal jest narodową potrawą. A dzięki kilku przyprawom, jest jeszcze smaczniejszy, szybszy i prostszy.
Do przygotowania tego dalu potrzebne są podstawowe, najważniejsze na Sri Lance przyprawy, czyli: kurkuma, kumin, czarna gorczyca, kozieradka i… liście curry. Zaraz, zaraz, curry z dyni, proszek curry, p…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Curry z cukinią (wegańskie)
Curry z cukinią to szybkie i rozgrzewające danie, które zasmakuje fanom kuchni azjatyckiej i nie tylko!
Curry wegańskie z papryką
Curry wegańskie z papryką to szybkie i aromatyczne danie, które bez wątpienia oczaruje wasze kubki smakowe! Gorąco polecam :)
Pasta zielone curry
Pasta zielone curry to chyba kwintesencja Tajlandii, kolendra, trawa cytrynowa i liście limonki, chili, imbir i czosnek, czyli wszystko, co …
SMAŻONY RYŻ Z ANANASEM I ORZECHAMI NERKOWCA / E-BOOK AZJATYCKI
Jeden z prostszych przepisów kuchni azjatyckiej, który znalazł się w moim najnowszym e-booku - "Smart Vegan - Kuchnia azjatycka w …