Dal z czerwonej soczewicy

35 min
4 porcje
511 kcal
Dal z czerwonej soczewicy
Pikantny dal z czerwonej soczewicy to aromatyczne, wegańskie curry bogate w białko (17g na porcję). Przygotowane z czerwoną soczewicą, imbirem i garam masalą, gotowe w zaledwie 35 minut (w tym 10 minut aktywnego przygotowania). Dzięki kurkumie działa przeciwzapalnie, a soczewica zapewnia sytość na długo. Idealny wybór na rozgrzewający obiad w chłodne dni. Podawaj z ryżem basmati i świeżym szpinakiem dla pełni smaku i wartości odżywczych.
🍽️ Obiady 🍛 Curry 🧘 Przeciwzapalne 🌾 Bezglutenowe 💪 Wysokobiałkowe
10 min
Przygotowanie
25 min
Gotowanie
35 min
Łącznie

Zobacz pełny przepis

Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.

Przejdź do bloga

Ocena

Oceń ten przepis

Wartości odżywcze

Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 4 porcji 10x
/16 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/16
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Boczniaki po tajsku
🌱 Wegańska

Boczniaki po tajsku

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

21 min
2
128
J
Jadlonomia.com
Dal soczewicowy ze Sri Lanki
🌱 Wegańska

Dal soczewicowy ze Sri Lanki

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

30 min
6
442
J
Jadlonomia.com
Tofu w sosie orzechowym
🌱 Wegańska

Tofu w sosie orzechowym

Dzisiaj przygotowałem dla Was danie inspirowane kuchnią tajską i indonezyjską. To właśnie w tym regionie bardzo popularny jest sos orzechowy. …

45 min
4
551
P
Przepisydlazielonych.pl
Curry z kalafiora i białej fasoli
🌱 Wegańska

Curry z kalafiora i białej fasoli

Dziś mam dla was prawdziwą perełkę w świecie kulinariów - Curry z Kalafiorem i Białą Fasolą. To danie, które nie …

35 min
4
755
P
Przepisydlazielonych.pl