
Pikantny dal z czerwonej soczewicy to aromatyczne, wegańskie curry bogate w białko (17g na porcję). Przygotowane z czerwoną soczewicą, imbirem i garam masalą, gotowe w zaledwie 35 minut (w tym 10 minut aktywnego przygotowania). Dzięki kurkumie działa przeciwzapalnie, a soczewica zapewnia sytość na długo. Idealny wybór na rozgrzewający obiad w chłodne dni. Podawaj z ryżem basmati i świeżym szpinakiem dla pełni smaku i wartości odżywczych.
10 min
Przygotowanie
25 min
Gotowanie
35 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 4 porcji
10x
/16 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/16
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Boczniaki po tajsku
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
21 min
2
128
J
Jadlonomia.com
Dal soczewicowy ze Sri Lanki
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
30 min
6
442
J
Jadlonomia.com
Tofu w sosie orzechowym
Dzisiaj przygotowałem dla Was danie inspirowane kuchnią tajską i indonezyjską. To właśnie w tym regionie bardzo popularny jest sos orzechowy. …
45 min
4
551
P
Przepisydlazielonych.pl
Curry z kalafiora i białej fasoli
Dziś mam dla was prawdziwą perełkę w świecie kulinariów - Curry z Kalafiorem i Białą Fasolą. To danie, które nie …
35 min
4
755
P
Przepisydlazielonych.pl