
Wszystkiego najlepszego wszystkim Mikołajom! W powietrzu czuć już Święta, a Nicea wygląda jak choinka- wszędzie wiszą dekoracje świąteczne, a na jednym z placów postawiono stragany z grzanym winem, szampanem i ostrygami. I cały weekend pada deszcz. Z tego wszystkiego zatęskniłam za śniegiem (bo jest suchy), a na pocieszenie zrobiłam ciasteczka migdałowe.
Ciasteczka migdałowe można jeść przez cały rok, ale mi najbardziej kojarzą się z Bożym Narodzeniem. Są jednymi z moich ulubionych ciastek i za sprawą migdałów są przepyszne, delikatne i rozpływają się w ustach.
W ciastkach zrobiłam dziurki i wypełniłam je dżemem malinowym, ale może być dowolny smak albo nawet całe migdały. Można też ulepić je w kształcie rogalików. Ale czy tak nie wyglądają uroczo?
A jakie są wasze ulubione ciastka świąteczne?
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
rolada piernikowa z gruszką i czekoladą
Chciałam upiec tradycyjny piernik, ale było już za późno. Z kolei od dawna marzyła mi się czekoladowa rolada z gruszką …
Pierniczki orkiszowe z miodem bez cukru
Ho ho ho! Mam nadzieję, że Mikołajki mieliście udane, buty były wypastowane, a w nich mnóstwo czekolady! Jest to piękna …
Bezowy makowiec
Czy słyszycie to tuptanie? Małymi kroczkami zbliżają się święta! Wolałabym, aby moje uszy nasłuchiwały skrzypienia zbliżających się sań po białym...
Sernik imbirowo-kokosowy
Na stole wigilijnym rzadko eksperymentuję. To nie jest moment na frywolną zabawę smakami, każdy u nas oczekuje takich samych pozycji, …