Deser sentymentalny, czyli waniliowa manna z sokiem malinowym i z letnimi owocami.
35 min
4 porcje

Wegańska manna z sokiem malinowym – bezglutenowy, sentymentalny deser na bazie kaszy manny i śmietanki kokosowej. Przygotujesz go w zaledwie 35 minut, w tym szybkie 20 minut aktywnego gotowania. Bogactwo świeżych owoców dostarcza witamin i antyoksydantów, a wanilia dodaje kojącego aromatu. Idealny na letni podwieczorek lub lekki deser po obiedzie. Podawaj z dodatkiem malinowej polewy, posypany cukrem pudrem i świeżą miętą dla eleganckiego finiszu.
20 min
Przygotowanie
15 min
Gotowanie
35 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 4 porcji
10x
/9 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/9
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Mus bardzo czekoladowy
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
20 min
4
359
J
Jadlonomia.com
Wegańskie lody chałwowe
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
10 min
2
J
Jadlonomia.com
Wegańskie lody czekoladowe z dwóch składników!
Bajecznie kremowe, delikatnie słodkie, zdrowe i bardzo proste w przygotowaniu! - oto domowe, wegańskie lody idealne ;)
10 min
1
E
Easyvege.pl
Kruche ciasto bezglutenowe z mąki owsianej z truskawkami
Nadszedł sezon na truskawki, tak więc trzeba ten czas wykorzystać jak najowocniej… Tym razem postanowiłem ukręcić bezglutenowe kruche ciasto z …
100 min
1
3567
B
Blendman.pl