Domowa bezglutenowa granola

55 min
1 porcja
2185 kcal
Domowa bezglutenowa granola
Domowa bezglutenowa granola – wegańskie müsli bez dodatku cukru, bogate w błonnik i białko. Kluczowe składniki to chrupiące płatki jaglane, migdały i syrop klonowy. Przygotowanie zajmuje zaledwie 15 minut, a pieczenie 40 minut. Porcja dostarcza aż 69g białka i mnóstwo energii na cały dzień. Dzięki amarantusowi i pestkom dyni wspiera pracę układu pokarmowego. Idealna na pożywne śniadanie lub zdrową przekąskę. Podawaj z mlekiem roślinnym i świeżymi owocami dla idealnego połączenia smaków.
🌅 Śniadania 🥨 Przekąski 📦 Meal prep 🚫 Bez cukru 🌾 Bezglutenowe 🌾 Wysokobłonnikowe
15 min
Przygotowanie
40 min
Gotowanie
55 min
Łącznie

Zobacz pełny przepis

Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.

Przejdź do bloga

Ocena

Oceń ten przepis

Wartości odżywcze

Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 1 porcji 10x
/9 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/9
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Granola z kaszy jaglanej
🌱 Wegańska

Granola z kaszy jaglanej

Idealne śniadanie to takie, które robi się szybko. Taka właśnie jest granola z kaszy jaglanej. Samo przygotowanie to tylko kilka …

60 min
12
389
B
Blendman.pl
Drożdżówki z pokrzywowym pesto
🌱 Wegańska

Drożdżówki z pokrzywowym pesto

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

120 min
8
479
J
Jadlonomia.com
Grzanki z figami i roślinnym twarożkiem
🌱 Wegańska

Grzanki z figami i roślinnym twarożkiem

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

30 min
4
361
J
Jadlonomia.com
Spring Rolls
🌱 Wegańska

Spring Rolls

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

45 min
10
96
J
Jadlonomia.com