Po ciepłej podróży czas wrócić do codziennych obowiązków i własnej kuchni. A najlepiej zaczynać takie powroty od początku, czyli od porządnego śniadania.
Kiedy ostatnio podzieliłam się z Wami przepisem na jabłkową granolę, zasypały mnie prośby o bezglutenową wersję tego chrupiącego müsli. Bo przecież sklepowe mieszanki granoli zawsze zawierają dodatki pszenicy lub orkiszu – dlatego trzeba zakasać rękawy i zrobić w domu własną, bezglutenową granolę. Jeśli cierpicie na celiakię, dodatkowo upewnijcie się, że amarantus, którego używacie, na pewno jest w pełni bezglutenowy, tak jak ten od Amarello. Kiedy już będziecie mieli wszystkie składniki pod ręką, wystarczy wymieszać je w misce, upiec, a po chwili możecie zjeść swoją pierwszą miskę domowej, bezglutenowej granoli. Mniam!
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
PANCAKES ZE SZPARAGAMI, POREM I SUSZONYMI POMIDORAMI
Pomysł na leniwe, niedzielne śniadanie? Pancakes! U mnie ostatnio koniecznie w wersji wytrawnej. Sezon na szparagi już rusza więc to …
Granola z kaszy jaglanej
Idealne śniadanie to takie, które robi się szybko. Taka właśnie jest granola z kaszy jaglanej. Samo przygotowanie to tylko kilka …
Mleko sojowe – przepis
Przepis ten powstał w czasach gdy nie było ono dostępne w niemalże każdym sklepie, a w sklepach ze zdrową żywnością …
Białkowa kawa kuloodporna (keto, wegańska)
Gęsta i kremowa kawa o smaku czekoladowym, przypominająca cappuccino to hit ostatnich tygodni. Po blendowaniu tworzy się aksamitna pianka, k