
Domowa granola wegetariańska – chrupiąca mieszanka płatków owsianych, orzechów włoskich i migdałów z dodatkiem suszonej żurawiny. Przygotowanie zajmuje tylko 15 minut (pieczenie 30 min), dostarczając aż 148g białka na porcję! Bogactwo błonnika wspiera pracę jelit, a naturalne słodycze (miód, syrop z agawy) dodają energii. Idealna na pożywne śniadanie lub zdrową przekąskę w ciągu dnia. Podawaj z jogurtem naturalnym i świeżymi owocami dla pełni smaku.
15 min
Przygotowanie
30 min
Gotowanie
45 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 1 porcji
10x
/12 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/12
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Bruschetty z szafranowym majonezem i pieczoną cukinią
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
40 min
2
217
J
Jadlonomia.com
Pełnoziarniste, orkiszowe gofry z twarogiem, bez cukru.
Pełnoziarniste gofry z twarogiem mogą być zarówno dobrym śniadaniem na słodko, sensownym deserem, jak i wartościową przekąską.
25 min
4
E
Easyvege.pl
Jak zrobić granolę – pieczona granola z orzechami
Niezastąpionym produktem śniadaniowym dla wielu osób są płatki. Można jeść je z jogurtem lub mlekiem. Świetną opcją jest samodzielne zrobienie …
40 min
1
5818
B
Blendman.pl
Granola z pomarańczą i czekoladą
Granola z pomarańczą i czekoladą wzbogacona o chilli to rewia smaków, która powinna zagościć na Twoim talerzu. Nie bój się …
65 min
2
409
B
Blendman.pl