Kolekcja słodkich śniadaniowych propozycji stale się powiększa – ostatnio była orzechowa owsianka, była też domowa granola i granola kokosowo – pomarańczowa. Ale jak rozpusta to na całego – czas na czekoladową granolę!
Przyznaję, że to jedna z moich ulubionych granoli. Jest równie sycąca i pożywna co wszystkie inne, ale ma jedną niewątpliwą przewagę: jest czekoladowa. Kiedy je się ją z zimnym mlekiem, to czekoladowe chrupki przyjemnie chrzęszczą pod zębami zostawiając gorzko – słodki smak kakao, ale kiedy poleje się ją ciepłym mlekiem, kakaowa warstwa zaczyna delikatnie się rozpuszczać i mleko smakuje trochę jak kakao, a trochę jak miód. Do tego drobne okruchy czekolady po dłuższej chwili roztapiają się, delikatnie barwiąc zawartość miski i dodając granoli jeszcze więcej czekolad…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
WEGAŃSKIE GOFRY BANANOWE
Szybki pomysł na śniadanie? Chrupiące gofry! Tak jak w przypadku CHLEBKA BANANOWEGO , czy PANCAKES przydadzą się dojrzałe, słodkie banany....
WEGAŃSKIE ZAKRĘCANE DROŻDŻÓWKI Z WANILIOWYM SERKIEM
W czasie gdy drożdże były białym krukiem wśród produktów spożywczych jakimś cudem udało mi się nabyć aż 500g kostkę świeżych. …
Ciasto bananowe
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Wegańskie gofry idealne
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.